marți, 20 noiembrie 2012

Participanţii la VP

În perioada 15-19 noiembrie 2012 am participat la vizita pregătitoare pentru parteneriat multilateral Comenius, la Colegiul Francois Mitterrand din localitatea Toulouges, Franţa, aflată la 5 km de oraşul Perpignan. Vizita pregătitoare a fost organizată de profesorul de fizică al colegiului, dl. Guillaume Lebatard şi de profesoara de engleză Elisabeth Miquel. Pe domnul profesor l-am cunoscut la cursul Comenius "EUHOU: Hands-on Universe, Europe. Bringing frontline interactive astronomy in the classroom". Tot atunci am stabilit împreună cu alţi colegi din Turcia, Lituania, Grecia, Portugalia şi Anglia, să continuăm ideea cursului printr-un proiect pe teme de energii neconvenţionale, realizând cât mai multe experimente pentru a stimula interesul elevilor noştri pentru studiul ştiinţelor. Datorită unor probleme neprevăzute apărute, colegii din Anglia şi Portugalia nu vor mai putea lua parte la proiect, dar avem în plus un partener din Torino, Italia.  La vizita pregătitoare de la Toulouges-Perpignan au luat parte, pe lângă organizatori:
- d-ra Selda Demircali, profesor la Tosunlar Okulu, Turcia
- dl. Dario Barca, din Italia, profesor la Liceul Erasmo da Rotterdam din Torino.
Ceilalţi doi parteneri, din Thesaloniki, Grecia şi din Lituania, nu au avut aprobate aplicaţiile pentru vizitele pregătitoare.
Câteva imagini din timpul vizitei pregătitoare:
Guillaume şi Selda la poarta şcolii

Colegiul Francois Mitterrand Toulouges

Colegiul Francois Mitterrand Toulouges

În sala de conferinţe a colegiului

Cu doamna directoare, Maryse De Bruyne 

Lucrând cu Elisabeth, Dario, Selda şi Guillaume

Dispozitiv solar aflat în curtea liceului lui Dario

Eu, Guillaume, Dario, Selda şi Elisabeth

Pentru colegiu este un eveniment acest proiect Comenius multilateral "SCIENCE EXP.R.E.S". Coordonatorul a dat un interviu presei locale chiar înainte de începerea vizitei pregătitoare:
http://www.lindependant.fr/2012/11/17/le-projet-comenius-du-college-presente-a-clairfont,1702935.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu